Här kommer receptet på cheeskaken jag baka till borsans student, receptet kommer från denna duktiga tjejs blogg. mellose
Ingredienser
Pajbotten:- 200g digestivekex
- 75g smör
Fyllning:- 5st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 6st äggulor
- 3,2dl florsocker
- 500g färskost (cream cheese eller Philadelphia ost)
- 1,5 dl citronsaft (färskpressad)
Geléglasyr:3 dl apelsinsaft (färskpressad) 2 st gelatinblad
Gör så här:1. Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret.
Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i
diameter.
2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt.
Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda sedan med resten av citronsaften.
4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet (inkl cream cheese).
Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.
6. Geléglasyr:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften.
Blanda med resten av apelsinsaften.
Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.
7. Lossa tårtan (försiktigt) från formen och dekorera efter era önskemål =)
Så blev min jag dekorerade med apelsin klyftor.
Ingredienser
Pajbotten:- 200g digestivekex
- 75g smör
Fyllning:- 5st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 6st äggulor
- 3,2dl florsocker
- 500g färskost (cream cheese eller Philadelphia ost)
- 1,5 dl citronsaft (färskpressad)
Geléglasyr:3 dl apelsinsaft (färskpressad) 2 st gelatinblad
Gör så här:1. Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret.
Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i
diameter.
2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt.
Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda sedan med resten av citronsaften.
4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet (inkl cream cheese).
Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.
6. Geléglasyr:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften.
Blanda med resten av apelsinsaften.
Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.
7. Lossa tårtan (försiktigt) från formen och dekorera efter era önskemål =)
Så blev min jag dekorerade med apelsin klyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar