söndag 4 november 2012

Great Love Stories elizabeth taylor & richard burton

En våldsamt intensiv passion, en förälskad spänning, en koncentrerad och kraftfull kärlek. - Det finns inget annat sätt att beskriva den spännande och dynamiska romantik mellan hisnande vackra Elizabeth Taylor och hopplöst stilig Richard Burton - en stor kärlekshistoria fylld så fullständigt med djup passion och kärlek till varandra, var det i slutändan deras undergång. . .
elizabeth-richard5
elizabeth-richard9
Passion: /ˈpaʃ(ə)n/ strong amorous feeling or desire; love; ardour

elizabeth-richard16
Första mötet i Rom på inspelningen av Cleopatra i 1961 [ovan], började deras förhållande lite förfärligt, som båda redan gifta. Richard var helt slagen av den vackra skådespelerskan - deras första kyss var under inspelningen av en scen för filmen och varade långt efter regissören skrek "klippa!" En roman var oundvikligt, trots varningar från vänner och glapp i media. . .
liz3
I knew what I was doing, loving Richard, was wrong, but I couldn't help it. It was a fact I couldn't evade.
elizabeth-richard17
Paret gifte sig slutligen mars 1964, med ceremoni på Ritz Carlton Hotel i Montreal. Ceremonin var en till synes enkel affär för glamorösa, lyxiga-älskande par,  Elizabeth en chiffong klänning i påsklilja gult,
elizabeth-richard13
liz6
elizabeth-richard4
De var romantiska men så småningom blev de ständiga humör-vredesutbrott allt för mycket, och i juli 1973 kom ett gemensamt beslut att separera. Elizabeth har sagt: ". Kanske vi älskade varandra för mycket - jag har aldrig trott något sådant var möjligt, be för oss"
elizabeth-richard14

Deras skilsmässa slutfördes i oktober 1974, men var dock omedvetet kortlivad, första föreningen över en middag i Schweiz, de gifte sig senare i oktober 1975, i Botswana. Elizabeth hade excentriskt en klänning av grönt spets och Guinea fjädrar fågel i håret. Efter bröllopet blev det drama och konflikter som var skadligt för deras första äktenskap alltför uppenbar och de skilde igen efter bara tio korta månader.


liz2
“I love Richard with every fiber of my soul, but we can’t be together. We’re too mutually self-destructive.’”
elizabeth-richard2
Elizabeth och Richard gifte aldrig igen, men bibehöll en stor kärlek för varandra. Richard dog tragiskt 1984 och Elizabeths hjärta var krossat.
elizabeth-richard18
elizabeth-richard6
I slutändan var det bara alltför intensiv.  Det går helt enkelt inte att förneka att detta innerliga och eldiga förhållande verkligen var en stor kärlekshistoria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar